7 دانستنی جالب درباره هات چاکلت

دانستنی های جالب درباره هات چاکلت

درباره هات چاکلت

امروزه هات چاکلت(شکلات داغ) به عنوان یک نوشیدنی داغ شکلاتی در نقاط مختلف جهان، علاقه مندان بی‌شماری دارد.  بی‌شک نوشیدن هات چاکلت یک تجربه شکلاتی دلپذیر، بخصوص در روزهای سرد فصل زمستان خواهد بود. جالب است، بدانید برای درک عمیق تر طعم و دریافت ظاهر زیباتر هات چاکلت می توان این نوشیدنی را به همراه افزودنی هایی خاص و در دمایی مشخص سرو کرد. علاوه بر این، شکلات داغ(Hot Chocolate) که گاها کاکائو داغ(Hot Cocoa) عنوان می شود تفاوت هایی با کاکائو داغ دارد. هات چاکلت تنها یک نوشیدنی ساده نیست بلکه، فواید ثابت شده ای را نیز به مصرف کنندگان خود ارائه می دهد. به خواندن این مطلب ادامه دهید تا از هات چاکلت بیشتر بدانید؛

تعریف هات چاکلت

☕1. جالب است، بدانید نوشیدنی هات چاکلت در واقع همان شکلات ذوب شده می باشد! شکلات تیره(تلخ، تلخ و شیرین) و یا شیری باکیفیت که بصورت پودر، ریز و یا رنده شده با آب داغ، شیر و حتی خامه در هم آمیخته و به سرعت ذوب می شود. نوشیدنی هات چاکلت به دلیل شیرینی طبیعی شکلات معمولا به افزودن شکر اضافی نیاز ندارد. این نوشیدنی را می توان، به همراه طعم دهنده هایی مانند وانیل، دارچین و میخک سرو کرد.

تفاوت هات چاکلت(شکلات داغ) و هات کاکائو(کاکائو داغ)

☕2. جالب است، بدانید “هات چاکلت” همان “هات کاکائو” نیست بلکه این دو نوشیدنی ویژگی های متفاوتی دارند!

۱. قوام: نوشیدنی هات چاکلت غنی، غلیظ و کم تر از کاکائو داغ شیرین است و گاهی اوقات حتی می تواند در غلظت شبیه به پودینگ آماده گردد. زیرا هات چاکلت، با استفاده از شکلات جامد متراکم و حاوی کره کاکائو تهیه می‌شود. در مقابل، نوشیدنی کاکائو داغ از پودر کاکائو، شکر و شیر تهیه می‌شود که شیرین تر، سبک و رقیق تر می باشد؛

۲. شکر اضافه شده: کاکائو داغ برای شیرین شدن، به افزودن شکر و یا سایر شیرین کننده ها نیاز دارد اما، شکلات داغ با شیرینی طبیعی شکلات شیرین می‌شود. بنابراین کاکائو داغ بسیار شیرین تر از شکلات داغ معمولی می باشد؛

۳. طعم: هات چاکلت بر پایه شکلات است و اساساً طعمی شبیه به شکلات ذوب شده دارد. اما، کاکائو داغ بر پایه پودر دانه های کاکائو و شکر است و طعم آن بیشتر شبیه به شیرینی شکر می باشد؛

۴. مواد تشکیل دهنده: تفاوت عمده دیگر شکلات داغ و کاکائو داغ، وجود کره کاکائو در شکلات داغ است. “کاکائو داغ” از دانه های کاکائو آسیاب شده که کره کاکائو از آن جدا شده است، تهیه می‌شود و “شکلات داغ” مستقیماً از شکلات تخته ای تهیه می شود که حاوی شکر و کره کاکائو می باشد. بطور کلی هات چاکلت طعم شکلاتی خود را از شکلات غلیظ و ذوب شده در ترکیب با آب، شیر و یا خامه بدست می آورد و طعم هات کاکائو نیز از ترکیب پودر کاکائو، شکر در شیر داغ و یا آب حاصل می‌شود؛

جالب است، بدانید شکلات کاکائو که در دمای اتاق به صورت جامد است به محض قرار گرفتن در دهان آب می شود. علت این ویژگی وجود کره کاکائو در شکلات می باشد!

برخی از محبوب ترین هات چاکلت های  دنیا

☕3. جالب است، بدانید هات چاکلت در نقاط مختلف دنیا سبک های بخصوصی دارد!

هات چاکلت مکزیکی: هات چاکلت مکزیکی از شکلات مخصوص مکزیکی محتوای شکر، دارچین و کاکائو می باشد.

هات چاکلت اروپایی: هات چاکلت به سبک اروپایی با پودر کاکائو شیرین نشده، شکلات تلخ و یا تلخ و شیرین آماده می شود.

هات چاکلت پاریسی: در نوشیدنی شکلات داغ فرانسوی، شکلات تلخ و یا تلخ و شیرین با شیر کامل مخلوط می شود تا یک نوشیدنی شکلاتی غلیظ و اما کمتر شیرین بوجود بیاید.

هات چاکلت کلمبیایی: هات چاکلت کلمبیایی دارای طعم دهنده‌هایی مانند دارچین آسیاب شده، میخک و عسل به همراه مکعب های پنیر می باشد تا بافتی خامه ای تر با کمی نمک ایجاد شود.

هات چاکلت ایتالیایی: هات چاکلت ایتالیایی که با نام چیکولاتا کالدا(Cioccolata calda) نیز شناخته می شود، شبیه به شکلات داغ سنتی است که از نشاسته ذرت برای تغلیظ مخلوط آن استفاده می شود.

مختصری از تاریخچه هات چاکلت(شکلات داغ)

☕4. جالب است، بدانید هات چاکلت محصول عصر کنونی نیست! باستان شناسان اختراع اولین نوشیدنی شکلاتی را به مایاها در آمریکای جنوبی، حدود 2500 تا 3000 سال پیش نسبت داده اند. آنان شواهدی یافتند که نشان می‌دهد، شکلات توسط مایاها در اوایل 500 سال قبل از میلاد مصرف شده است. البته نسخه نوشیدنی شکلاتی آنان در آن‌زمان، در مقایسه با نسخه استاندارد امروزی بسیار تند و تلخ بود. مایاها برای تهیه نوشیدنی شکلاتی دانه‌های کاکائو(میوه درخت کاکائو با نام علمی تئوبروما کاکائو/Theobroma cacao) را آسیاب کرده و با آب، آرد ذرت، فلفل چیلی و سایر مواد مخلوط می کردند.

نوشیدنی کاکائو بخشی ضروری از فرهنگ آزتک ها در سال 1400 پس از میلاد بوده است. آزتک‌ها یک قوم آمریکای میانه ای بودند که(در دوره پسا کلاسیک یعنی از سال 1300 تا 1521) در مرکز مکزیک شکوفا شدند. این نوشیدنی پس از معرفی به اسپانیایی ها در قرن شانزدهم، از مکزیک به اروپا برده شد و سپس در دنیا منتشر و محبوب گشت. از آن زمان تاکنون این نوشیدنی دستخوش تغییرات بسیاری شده است.

در قرن شانزدهم در امپراتوری اسپانیا از کاکائو به عنوان ارز استفاده می شد. در اوایل قرن هفدهم نوشیدنی شکلات، نوشیدنی مورد علاقه اشراف اسپانیایی بود و محبوبیت آن تا قرن بیست و یکم ادامه یافت. در اسپانیا، این نوشیدنی به صورت گرم، شیرین و بدون فلفل چیلی سرو شد. برای بسیاری از مردم اسپانیا هنوز هم، شکلات داغ بسیار غلیظ همراه با چوروس(شیرینی اسپانیایی شبیه به بامیه در ایران) در وعده غذایی صبحانه مصرف می شود.

دانه های کاکائو از قرن شانزده تا قرن نوزدهم به دلیل ارزش اقتصادی و همچنین خواص دارویی آن بسیار مورد توجه قرار گرفت. تا اواسط قرن هجدهم بود که شکلات شروع به تکامل کرد. ابتدا پودر کاکائو به دلیل امکان ترکیب راحت تر با آب و شیر در هلند اختراع شد. تا قرن نوزدهم از شکلات داغ برای درمان بیماری هایی مانند بیماری های کبد و معده، درمان تب و خلق و خوی استفاده می‌شد. امروزه نیز شکلات داغ یکی از نوشیدنی های محبوبی است که به طور فزاینده ای در سراسر جهان مصرف می شود.

خواص هات چاکلت

☕5. جالب است، بدانید هات چاکلت فقط یک نوشیدنی ساده نیست بلکه، نوشیدن در حد اعتدال آن فوایدی هم به همراه دارد! مطالعات متعددی در مورد فواید شکلات داغ برای سلامتی انسان انجام شده است. نتایج نشان داد، مصرف متعادل شکلات به دلیل داشتن ترکیبات مغذی و موثر مانند انواع آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به حفظ سلامت بدن انسان کمک کند.

بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی

شکلات دارای مقادیر بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی همچون فلاونوئیدها است که، تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق، بهبود گردش خون و حتی سلامت پوست دارد. بر اساس گزارش(NLM(National Library of Medicine ایالات متحده، شکلات داغ سلامت قلب را بهبود می بخشد. کاکائو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولی و فیتوسترول ها به کاهش تولید کلسترول بد(LDL) کمک می کند.

تقویت حافظه و مغز

شکلات داغ می تواند با افزایش جریان خون در مغز موجب تقویت حافظه و کمک به جلوگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل گردد. مطالعه ای در بریتانیا نشان داد، یک فنجان نسبتاً بزرگ هات چاکلت به افزایش مهارت های ذهنی در افراد کمک می‌کند. گزارش‌های علمی حاکی از آن است که فلاوانول‌ های کاکائو سطح اکسیژن و متابولیسم مغز را افزایش می‌دهند. به همین دلیل، پس از مصرف کاکائو نورون ها با سرعت بهتری به فعالیت خود می‌پردازند. محققان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند که شکلات تلخ نیز می تواند از آسیب های ناشی از سکته مغزی پیشگیری کند.

بهبود خلق و خو

پلی فنول ها موجب تحریک ترشح هورمون های محرک خلق و خو و شادی شده و از این طریق خلق و خو را بهبود می بخشند. محتوای فنیل اتیل آمین و سروتونین شکلات موجب کاهش برخی از علائم سندرم پیش از قاعدگی(PMS) همچون استرس، افسردگی و نوسانات خلقی می شود. تئوبرومین موجود در شکلات نیز با ساختاری مشابه کافئین اثرات نشاط آور، محرک و همچنین ضد سرفه دارد. بنا به گفته انجمن روانشناسان آمریکا می توان با نوشیدن شکلات از ذهن آگاهی بهره مند شد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

مطالعه ای در ایتالیا نشان داد، شکلات ممکن است فعالیت انسولین را تحریک کند و در نتیجه، خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. در ارتباط با این موضوع نتایج مطالعه ای در بوستون نیز نشان داد، افزایش مصرف کلسیم ممکن است در طول زمان خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. بنابراین ترکیب شیر و شکلات در نوشیدنی هات چاکلت می تواند به بهره مندی از این خواص کمک کند.

خواص آنتی اکسیدانی 

مطالعه ای در دانشگاه کرنل ایالات متحده نشان داد، کاکائو حاوی آنتی اکسیدان هایی می باشد که ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند. کاکائو و محصولات شکلاتی به دلیل غلظت بالای کاتچین ها و پروسیانیدین ها ممکن است اثرات مفیدی برای سلامتی در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن، عوامل خطر سرطان و سایر بیماری های مزمن داشته باشند. ترکیبات پلی فنولی از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در شکلات می باشند. آنتی اکسیدان ها، رادیکال‌های آزاد را غیرفعال کرده و از سلول های بدن در برابر این عوامل سرطان زا با خنثی کردن آن ها محافظت می‌کنند.

کمک به کاهش فشار خون

مطالعات متعددی نشان داده است که مصرف طولانی مدت کاکائو یا محصولات حاوی کاکائو منجر به کاهش فشار خون(BP) در افراد مبتلا به فشار خون بالا می شود. این خاصیت را می توان با محتوای فلاونویید ها در کاکائو شکلات مرتبط دانست. به عنوان مثال، برخی از محققان مشاهده کردند مصرف منظم 100 میلی لیتر نوشیدنی کاکائو با محتوای کاتچین بالا باعث افزایش سطح اکسید نیتریک پلاسمایی و کاهش فشار خون می شود.

کمک به کاهش وزن

شکلات تلخ با کند کردن روند گوارش به عنوان یک میان وعده احساس سیری ایجاد و از این طریق به کاهش وزن هم کمک می‌کند. کاتچین ها و فلاوانول ها برای تولید آنتی اکسیدان هایی کافی هستند که به روند کاهش چربی کمک می کنند. فلاوانول های کاکائو حاوی فیتواسترول‌هایی هستند که سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهند. با مصرف شکلات داغ می توان به پیشگیری از یکی دیگر از بیماری های افزایش دهنده چربی مانند آترواسکلروز یا تجمع چربی در رگ های قلب نیز کمک کرد.

📌البته باید بخاطر داشت، طبیعت همواره از تعادل حمایت می‌کند بنابراین برای بهره مندی از فواید بیشتر شکلات داغ، باید آن را در حد اعتدال به یک رژیم غذایی متعادل اضافه کرد؛

دمای مطلوب سرو و نوشیدن هات چاکلت

☕6. جالب است، بدانید هات چاکلت را همچون سایر نوشیدنی ها بهتر است در دمای مشخصی سرو کرد و نوشید! اکثر غذاها دمای مناسبی برای پخت و پز و همچنین سرو دارند. هات چاکلت نیز با سرد شدن پیچیدگی طعم مطلوب خود را از دست می‌دهد. دمای مناسب سرو هات چاکلت شرایط را برای ایجاد طعم و بافت کامل آن فراهم می‌کند. قندها نیز در دماهای بالاتر سریعتر حل می شوند زیرا، مولکول های آن ها سریعتر حرکت کرده و از هم جدا می شوند. همراه با شکلات داغ، مواد جامد کاکائو و کره کاکائو باید در شیر ذوب شوند.

نوشیدنی های داغ مانند چای، شکلات داغ و قهوه اغلب در دمای بین 160 درجه فارنهایت(71.1 درجه سانتیگراد) و 185 درجه فارنهایت(85 درجه سانتیگراد) سرو می شوند. اما قرار گرفتن حتی کوتاه در معرض مایعات در این محدوده دمایی می تواند باعث سوختگی قابل توجهی شود. با این وجود، نوشیدنی های گرم باید در دمایی سرو شوند که به اندازه کافی بالا باشد تا حس رضایت بخشی را برای مصرف کننده ایجاد کند.

 کره کاکائو در حدود 93 درجه فارنهایت(34 درجه سانتیگراد) شروع به ذوب شدن می کند. بنابراین دمای پایه برای یک فنجان هات چاکلت، حداقل 100 درجه فارنهایت(38 درجه سانتیگراد) می باشد. نتیجه مطالعه‌ای که توسط دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه تگزاس در مورد محاسبه دمای بهینه برای سرو نوشیدنی‌های داغ انجام شد نشان داد، دمای ایده آل برای نوشیدن شکلات داغ 136 درجه فارنهایت(58 درجه سانتیگراد) می باشد. چنین دمای بهینه ای برای نوشیدن مایعات گرم همچون هات چاکلت موجب دستیابی به نتیجه ترکیبی کاهش خطر سوختگی فیزیکی(دهان، مری، معده) و رضایت‌مندی از طعم نوشیدنی می شود.

نحوه سرو هات چاکلت

☕7. جالب است، بدانید هات چاکلت با وجود اینکه یک نوشیدنی شکلاتی است می توان آن را به همراه افزودنی های دیگر سرو کرد! یک فنجان هات چاکلت را می توان به همراه مارشمالو، یک قاشق خامه زده شده با کمی سس شکلات در بالا و یا حتی چوب دارچین و نعناع سرو کرد. بهتر است، کیت های خریداری شده هات چاکلت را برای مدت زمان طولانی در خانه ذخیره نگه نداشت و آن ها را در اسرع وقت مصرف نمود.

سخن آخر

با خواندن مقاله «دانستنی های جالب درباره هات چاکلت» دیگر به هات چاکلت، به عنوان یک نوشیدنی ساده شکلاتی نگاه نمی کنید. زین پس می توانید این نوشیدنی محبوب در جهان را با نگاهی آگاهانه‌ تر و به گونه ای متعادل تر در رژیم غذایی سالم خود بگنجانید. برند نام آشنا و محبوب فول کافه نیز در دنیای پر از مزه انواع نوشیدنی های فوری خود، با محصول هات چاکلت فوری که دارای طعم بی نظیر شکلاتی و غلظت عالی می باشد لحظات شما را در چشم بر هم زدنی شکلاتی و دلپذیر می کند؛

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *