درباره خواص چای ماسالا
چای ماسالا یک نوشیدنی سنتی هندی میباشد که به دلیل طعم بی نظیر و عطر دل انگیزش امروزه، حتی در سراسر جهان محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. اگرچه ممکن است نسخههای متفاوت و زیادی از چای ماسالا وجود داشته باشد اما، اجزای اولیه تمام نسخههای آن تقریبا یکسان میباشد.
ترکیبات گیاهی موجود در چای ماسالا، علاوه بر عطر غنی و طعم قوی، خواص چای ماسالا را به آن القا میکنند و یک نوشیدنی دارای طیف وسیعی از خواص سلامت زا خلق مینمایند. به همین خاطر نوشیدن تنها یک فنجان چای ماسالا در ابتدای روز، جسم و جان آدمی را برای باقی روز جلا می بخشد. در ادامه این مقاله به چیستی چای ماسالا، خواص چای ماسالا و فواید شگفت انگیز آن برای سلامتی و همچنین میزان بهینه نوشیدن چای ماسالا می پردازیم؛
درک چیستی چای ماسالا
✅چای ماسالا(Masala Chai) چای سنتی هند میباشد که به طور گستردهای در جنوب آسیا مورد مصرف قرار میگیرد. در زبان هندی واژه «ماسالا» به معنای “ادویه” است و علت نامگذاری چای ماسالا هم به ادویه های موجود در این چای برمیگردد. واژه «چای» نیز برگرفته از “چا(Cha)” در زبان چینی می باشد. چای ماسالا بصورت سنتی با مخلوط “کارها(Karha)” شامل ادویه های گرم کننده زنجبیل آسیاب شده و غلاف هل سبز در ترکیب با سایر ادویه ها همچون بادیان ستاره ای، تهیه میشود. در واقع ترکیب چنین ادویههایی که هر یک دارای خواص دارویی مختص به خود میباشند، فواید شگفت انگیز و خواص چای ماسالا را پدید میآورد.
📌چای پایه در ماسالا، چای CTC(مخفف واژههای خردکردن “Crush”، گسستن “Tear”، پیچیدن “Curl” ) می باشد که همانند چای سفید و اولانگ از همان برگ های درختچه چای(Camellia sinensis) حاصل میشود. چای CTC در واقع به روش پردازش چای سیاه اشاره دارد. در این فرآیند(“له کردن، پاره کردن، پیچیدن” و گاهی اوقات “برش، پاره کردن، پیچیدن”) برگ های چای از یک سری غلتک های استوانه ای دارای دندانه های تیز عبور می کنند. برگ ها حین عبور خرد، پاره و پیچ داده میشوند. در انتهای این فرآیند گلوله های کوچک و سختی از چای تولید می شوند که طعم شدیدتر و عطر تندتری دارند.
✅با وجود اینکه ترکیب چای ماسالا میتواند بسته به علایق، سلایق و فرهنگ های نقاط مختلف هند متفاوت باشد اما، محبوب ترین ادویه هایی که معمولا بطور مشترک در ترکیب چای ماسالا به کار برده می شوند شامل زنجبیل، هل، دارچین، میخک و دانه های فلفل سیاه می باشد. علت استفاده از این ترکیبات گیاهی بصورت ادویه(پودری) در چای ماسالا نیز، افزایش شدت طعم، آزاد شدن عناصر مغذی موجود در آن ها و در نهایت بهرهمندی هر چه بیشتر از خواص چای ماسالا می باشد.
✅چای ماسالا همانند روش های مختلف دم کردن قهوه، به طور سنتی با آب گرم(دو تا چهار واحد) و شیر گرم(یک واحد) دم آوری می شود. همچنین درجات متفاوتی از تمایلات به شیرین کننده های مختلف همچون شکر، شکر قهوهای، شیره، عسل و استویا برای سرو این نوشیدنی وجود دارد. بنابراین می توان چای ماسالا را ترکیبی از چای سیاه، زنجبیل، ادویه ها، شیر با شیرین کننده و یا بدون شیرین کننده تعریف کرد.
✅علاوه بر عطر و طعم بی نظیر، خواص چای ماسالا موجب شده است این نوشیدنی از دیرباز مورد توجه طب سنتی چینی و طب آیورودا به عنوان یک سیستم درمانی جامع در هند باستان قرار بگیرد.
تاریخچه مختصر چای ماسالا
بر طبق روایات، تاریخچه چای ماسالا از هزاران سال پیش در دربار سلطنتی پادشاهان آغاز شده است. برخی از افسانه ها می گویند، تاریخچه پیدایش چای ماسالا به 9000 سال پیش و برخی دیگر بر این باورند که قدمت آن به 5000 سال پیش برمیگردد. گفته میشود پادشاهی، ماسالا را به عنوان یک نوشیدنی آیورودا پاک کننده و حیاتی تهیه کرده است. داستان هایی وجود دارد که دربار سلطنتی آن پادشاه در جایی که هند کنونی است، واقع شده بود. در حالی که برخی دیگر، چای ماسالا را به ریشه تایلندی آن نسبت داده اند.
بطور کلی تصور میشود صرف نظر از زمان دقیق، سرمنشاء چای ماسالا شبه قاره هند می باشد. در دوره آیورودا در هند باستان چای ماسالا با تعداد زیادی از ادویه ها بدون استفاده از چای سیاه(به دلیل هزینه بالای خریداری چای سیاه برای عموم مردم هند) و طبیعتاً کافئین تهیه میشد. برای بهرهمندی از خواص چای ماسالا در درمان بیماریهای خفیف عفونی از طریق تقویت سیستم ایمنی، این نوشیدنی را به عنوان دارو بصورت سرد و یا گرم می نوشیدند.
با گذشت زمان در سال 1835، بریتانیایی ها مزارع چای را در آسام هند توسعه دادند و در آن زمان چای سیاه به دستور العمل های چای ماسالا محلی راه پیدا کرد. این اولین ظهور چای ماسالا کنونی همراه با ادویه، شیر، شیرین کننده و چای سیاه بوده است. فرآیند تولید چای CTC نیز در دهه 1930 توسط سر ویلیام مک کرچر(Sir William McKercher) در آسام هند اختراع شد. این روند در دهه 1950 در سراسر هند و آفریقا توسعه یافت. مهاجران هندی در نیمه دوم قرن بیستم چای ماسالا را در سراسر جهان گسترش دادند. به این ترتیب، مصرف چای ماسالا به مرور در سراسر جهان رواج پیدا کرد و به یک پدیده جهانی تبدیل گشت.
میزان کالری چای ماسالا
یک فنجان چای ماسالا بدون شکر و شیر تخمین زده شده است که تقریباً حدود 72 کالری دارد. یک فنجان چای ماسالا حدود 5 درصد از کل کالری مورد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال، با یک رژیم غذایی استاندارد که حدود 2000 کالری است را تامین میکند. لازم به ذکر است، در صورت مصرف چای ماسالا به همراه شیر و شکر میزان کالری آن افزایش مییابد.
این نوشیدنی علاوه بر ارائه دیگر خواص چای ماسالا، به دلیل کالری بسیار کم و دارا بودن مواد موثره خاص خود به کاهش وزن بدن نیز کمک میکند. چای ماسالا را میتوان با شمارش کالری زیر 100 آن، بدون نگرانی از تاثیر بر افزایش وزن نوشید. همچنین چای ماسالا بدون شیر و شکر حاوی ٪0 چربی می باشد بنابراین، این نوشیدنی را میتوان حتی به افرادیکه در حال گرفتن رژیم غذایی هستند توصیه کرد.
خواص چای ماسالا
چای خوش عطر و طعم ماسالا از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا بهبود هضم غذا، طیف وسیعی از فواید سلامت زا و خواص چای ماسالا را ارائه میدهد؛
۱. خواص آنتی اکسیدانی: یکی از مهمترین خواص چای ماسالا، خواص آنتیاکسیدانی آن می باشد. چای ماسالا یک منبع عالی ترکیبات آنتی اکسیدانی همچون تئافلاوین و کاتچین ها می باشد. آنتی اکسیدان ها گروهی از ترکیبات شیمیایی هستند که رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. آنتی اکسیدان ها با خنثیسازی رادیکال های آزاد در بدن و مبارزه با استرس اکسیداتیو به ارتقای سلامت سلولی بدن، پیشگیری از بیماری های دژنراتیو و انواع خاصی از سرطان ها کمک میکنند. مانند تمامی انواع چای تهیه شده از گیاه چای کاملیا سیننسیس(Camellia sinensis)، چای سیاه نیز سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی همچون پلی فنول ها میباشد.
مطالعات نشان دادند دارچین، هل و میخک که به تنهایی سرشار از آنتی اکسیدانها هستند، هنگامیکه به چای سیاه اضافه میشوند اثرات هم افزایی بر خواص آنتی اکسیدانی چای سیاه دارند. از آنجایی که چای ماسالا حاوی چای سیاه و انواع ادویه ها میباشد، به بدن در مبارزه با بیماری هایی مانند سرماخوردگی، سرطان و کلسترول بد کمک میکند و همچنین بر کنترل فشار خون و ضربان قلب موثر است.
۲. خواص ضدالتهابی: چای ماسالا به دلیل محتوای کلسیم، منیزیم، پتاسیم و ویتامین K، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. ادویه های موجود در چای ماسالا، از جمله زنجبیل، هل و میخک دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی هستند که می توانند به مبارزه با عفونت ها کمک کنند. چای ماسالا بیشتر اثرات ضدالتهابی خود را از زنجبیل کسب میکند. زنجبیل با افزایش گردش خون، موجب بهبود اکسیژن رسانی به گلبولهای سنگین قرمز خون میگردد.
مطالعات نشان می دهند علاوه بر زنجبیل، میخک و هل نیز تاثیر مثبتی بر کاهش التهابات بدن دارند. چنانکه ادویه زنجبیل و میخک، هردو به عنوان مسکن های موثر شناخته شدهاند. همچنین مطالعات نشان دادند، چای سیاه هم میتواند به کاهش التهاب، تسکین درد عضلانی و پیشگیری از بیماری های مرتبط با التهاب مانند آرتریت و اختلالات خودایمنی کمک کند. بنابراین یکی از خواص چای ماسالا کمک به کاهش التهابات بدن به دلیل وجود چای سیاه، زنجبیل، هل و میخک در میان مواد اولیه آن میباشد.
۳. خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی: بادیان ستاره ای(ادویه ستاره ای، غلاف دانه از میوه درختچه همیشه سبز بومی جنوب غربی چین بنام Illicium verum) موجود در چای ماسالا دارای خواص ضد قارچی می باشد. تحقیقات نشان داد، این ستاره تند می تواند بیوفیلم و تشکیل قارچ های عفونی را در انسان سرکوب و همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. بطور کلی ادویه هایی که برای تهیه چای ماسالا استفاده می شوند دارای خواص ضد باکتریایی هستند که به مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می کنند. در نتیجه این ادویهها به همراه سایر خواص چای ماسالا، احتمال ابتلا به عفونت های باکتریایی را کاهش می دهند.
۴. بهبود سلامت قلب: از خواص برجسته هل و میخک کاهش سطح کلسترول بد(LDL) میباشد. چای ماسالا با وجود چنین ترکیبات گیاهی، تشکیل پلاک هایی که باعث انسداد رگ ها می شوند را کاهش میدهد و به پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی، کنترل ضربان قلب و فشار خون نیز کمک میکند. مطالعات نشان دادند در برخی افراد، دارچین به کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول بد و کاهش تری گلیسیرید تا میزان 30 درصد کمک می کند. همچنین یک بررسی اخیر گزارش داد دوزهای کمتر از 120 میلی گرم در روز ممکن است برای ارائه این اثرات سلامت زا برای قلب موثر و کافی باشد.
همچنین مطالعات متعددی نشان دادند، چای سیاه مورد استفاده در تهیه چای ماسالا نیز ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند. فلاونوئید های موجود در چای سیاه برای سلامت کلی قلب مفید هستند و با کاهش کلسترول بد موجب کاهش تجمع پلاک در شریانها میشوند. در مجموع ترکیب چای سیاه و دارچین به خواص چای ماسالا برای کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول کمک میکنند.
۵. بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم: چای ماسالا حاوی هل، دارچین و میخک است که همگی دارای خواص ضد باکتریایی هستند و میتوانند به جلوگیری از مشکلات گوارشی ناشی از عفونت های باکتریایی کمک کنند. همچنین بنظر می رسد، فلفل سیاه یکی دیگر از اجزای چای ماسالا خواص ضد باکتریایی مشابهی داشته باشد. مطالعات حیوانی نشان دادند فلفل سیاه ممکن است با افزایش سطح آنزیم های گوارشی مورد نیاز، به تجزیه و هضم غذا کمک کند. علاوه براین چای سیاه به دلیل خواص ضد باکتریایی خود، بر روی باکتری های روده تأثیر گذاشته و از نفخ جلوگیری میکند.
زنجبیل و فلفل سیاه هر دو به تولید آنزیم های گوارشی کمک می کنند. به عنوان یک کاتالیزور برای تجزیه چربی ها و پروتئین ها عمل می کنند و توانایی بدن برای پردازش سریعتر غذا را تسریع میبخشند. علاوه بر این مطالعات انجام شده بر روی 1278 زن باردار نشان داد، دوز روزانه 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل به طور قابل توجهی تهوع را در آنان کاهش می دهد. بطور خلاصه زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و میخک می توانند به کاهش حالت تهوع، جلوگیری از عفونت های باکتریایی و حمایت از هضم مناسب غذا کمک کنند. در نتیجه از میان خواص چای ماسالا میتوان به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا اشاره داشت.
۶. بهبود عملکرد شناختی مغز: نوشیدن چای میتواند به بهبود عملکرد شناختی مغز و قوه تمرکز کمک کند. مطالعات اولیه نشان دادند، دارچین ممکن است به تقویت شناخت و کاهش اختلالات شناختی کمک کند. علاوه براین ثابت شده است، زنجبیل هم به بهبود عملکرد شناختی کمک می کند. بطوریکه یک فنجان چای زنجبیل میتواند موجب افزایش تمرکز و حتی افزایش سطح انرژی و هوشیاری گردد. بطور کلی وجود چنین ترکیبات موثری در چای ماسالا به همراه سایر خواص چای ماسالا، تاثیر مثبتی بر عملکرد شناختی مغز میگذارند.
۷. تقویت سیستم ایمنی: چای سیاه به همراه ادویه های گیاهی موجود در چای ماسالا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. زنجبیل به علت دارا بودن خواص ضد باکتریایی قوی می تواند به دفع پاتوژن های خطرناک کمک کند و همچنین به دلیل اثرات ضدالتهابی می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود. زنجبیل با تقویت عملکرد روده ها و دفع ویروس ها از این طریق، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
همچنین هل که سرشار از ویتامین C می باشد، خود به تنهایی مجموعه ای از خواص تقویت کننده سیستم ایمنی را ارائه میدهد. علاوه بر زنجبیل و هل، میخک نیز سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. چای سیاه نیز حاوی کاتچین است که می تواند به کاهش خطر عفونت ویروسی کمک کند. وجود این ترکیبات گیاهی، در کنار ارائه سایر خواص چای ماسالا آن را به یک نوشیدنی تقویت کننده سیستم ایمنی تبدیل میکند.
۸. کمک به پیشگیری و مبارزه با سرطان: چای ماسالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود می تواند تا حدودی به پیشگیری از سرطان کمک کند. ادویه هایی مانند برگ ریحان، میخک و دارچین انرژی بدن را برای مبارزه با سلول های سرطانی تامین می کنند. مطالعات زیادی در مورد خواص درمانی هل برای مبارزه با سرطان انجام شده است. مطالعات حیوانی نشان داد، موشهایی که هل دریافت کردند شاهد افزایش آنزیمهایی بودند که به مبارزه با سرطان کمک میکنند. آزمایشهای بیشتری به سمت هل گرایش داشتند که از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکرد. چای سیاه نیز به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی خود در مبارزه با سرطان شناخته شده میباشد.
میخک موجود در چای ماسالا نیز سرشار از آنتی اکسیدان و همچنین دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی میباشد. به همین خاطر میخک با توانایی کاهش رشد تومور، در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفته است. در حالیکه نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد اما، نوشیدن میزان متعادل چای ماسالا خواص خوب این ترکیبات گیاهی را در کمک به پیشگیری و مبارزه با سرطان در کنار دیگر خواص چای ماسالا ارائه میدهد.
۹. کمک به کاهش سطح قند خون: ماسالا محتوای زنجبیل و دارچین است که هر دو می توانند اثرات مفیدی بر کاهش سطح قند خون داشته باشند. مطالعات نشان میدهند، دارچین میتواند مقاومت به انسولین و سطح قند خون ناشتا را 10 تا 29 درصد کاهش دهد. مقاومت کمتر به انسولین، استفاده از انسولین را برای بدن به جهت خروج قند از خون و درون سلولها آسانتر میکند. این امر می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
همچنین یک مطالعه اخیر با بررسی تاثیر دو گرم پودر زنجبیل در روز به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد، این ماده به کاهش سطح قند خون آن ها تا حد 12 درصد کمک می کند. بنابراین نوشیدن میزان متعادل چای ماسالا به بهره مندی از خاصیت کاهش قند خود در میان انواع خواص چای ماسالا کمک میکند.
۱۰. کاهش استرس: کاهش استرس یکی دیگر از خواص چای ماسالا میباشد. ترکیب انبوه ادویه های معطر مانند ادویه تسکین دهنده میخک، زنجبیل و هل در چای ماسالا یک فرمول متعادل کننده استرس میباشد، که تسکین و آرامش بخشی اعصاب را تسریع می بخشد.
۱۱. افزایش سطح انرژی و هوشیاری: چای ماسالا به لطف داشتن چای سیاه محتوای مقداری کافئین نیز میباشد. چای ماسالا حاوی چای سیاهی است که با روش CTC فرآوری میشود و دارای میزان بیشتری از کافئین نسبت به چای سیاه معمولی میباشد. با این حال اما، چای ماسالا حاوی حدود یک سوم مقدار کافئین یک فنجان قهوه معمولی و حدود یک ششم مقدار کل کافئین یک فنجان قهوه قوی است.
اگرچه کافئین به تنهایی در مقادیر زیاد، اثرات منفی دارد اما سایر ترکیبات موجود در چای ماسالا میزان کافئین آن را متعادل میکند. به همین خاطر چای ماسالا یک انتخاب خوب برای افرادی میباشد که به میزان زیاد کافئین قهوه حساس هستند. در کنار تمام خواص چای ماسالا این نوشیدنی میتواند پیشنهاد خوبی برای همه، به عنوان یک محرک سالم و طبیعی به جهت شروع یک روز تازه با تقویت تمرکز و افزایش سطح هوشیاری و همچنین دریافت انرژی اضافه در نیمه روز باشد.
۱۲. تسکین دردهای قاعدگی: از خواص چای ماسالا می توان به تسکین دردهای دوران قاعدگی اشاره داشت. نوشیدن یک فنجان چای ماسالا به دلیل ترکیبات خاص گیاهی آن به تسکین دردهای دوران قاعدگی کمک میکند. یکی از علائم آزاردهنده سندرم پیش از قاعدگی(PMS) دردهای قاعدگی می باشد. خواص ضد التهابی زنجبیل و میخک، گرفتگی عضلات را به حداقل می رساند. نتایج یک مطالعه که در Phytotherapy Research منتشر شده است، نشان داد مصرف زنجبیل ممکن است به اندازه مصرف مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن موثر باشد. در مطالعه دیگری، زنجبیل به طور موفقیت آمیزی مدت و شدت درد دوره را کاهش داد.
همچنین مطالعات نشان دادند، دارچین میتواند تأثیر زیادی بر کاهش علائم مرتبط با درد قاعدگی داشته باشد. نتایج این مطالعات نشان دادند، دارچین به کاهش درد دوره، حالت تهوع و خونریزی قاعدگی کمک می کند و یک درمان ایمن و موثر برای دوره های دردناک قاعدگی می باشد. همچنین میخک حاوی اوژنول(Eugenol) است که می تواند به مهار گیرنده های خاص درد کمک کند. زنجبیل، میخک و دارچین همگی به عنوان مسکن های قوی عمل می کنند و منجر به مقابله با دردهای دوره قاعدگی می شوند. بنابراین نوشیدن یک فنجان چای ماسالا به همراه اجزای تسکیندهنده خود در کنار دیگر خواص چای ماسالا، یک مسکن طبیعی برای رفع دردهای قاعدگی نیز می باشد.
۱۳. کمک به استحکام استخوانها: براساس تحقیقات دانشکده پزشکی کمبریج، نوشیدن چای می تواند تراکم استخوان ها را افزایش دهد. بر طبق این تحقیقات فلاونوئیدها و سایر مواد موثره موجود در چای به افزایش تراکم استخوان ها کمک میکنند. چای ماسالا اغلب با شیر سرو میشود که خود منبع کلسیم است و تأثیر مثبتی بر سلامت استخوانها دارد. علاوه براین، دارچین نیز سرشار از مواد معدنی کلسیم می باشد. بنابراین کمک به استحکام استخوانها را میتوان یکی دیگر از خواص چای ماسالا دانست.
۱۴. کمک به سلامت دهان و دندان ها : چای ماسالا می تواند با اجزای گیاهی مختلف خود برای سلامت دهان و دندان ها(در صورتی که حاوی انبوهی از قند نباشد) مفید باشد. مطالعات نشان دادند، چای سیاه حاوی ترکیباتی است که به باکتریهای مضر دهان حمله و به جلوگیری از تجمع پلاک در سطح دندان ها کمک میکند. زنجبیل و هل همچنین دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی هستند که می توانند در از بین بردن پاتوژن های مضر دهان موثر باشند. این خاصیت علاوه براینکه دندان ها را ایمن و سالم نگه میدارد بلکه به همراه سایر خواص چای ماسالا موجب بهبود سلامت کلی بدن نیز میگردد.
۱۵. سم زدایی: از دیگر خواص چای ماسالا می توان به خاصیت سم زدایی آن اشاره کرد. چای ماسالا به دلیل وجود هل در کنار خواص فراوان خود همچنین میتواند به سمزدایی بدن، پاکسازی سینوسها و خلط آوری کمک کند.
۱۶. رفع یبوست: کافئین چای سیاه به عنوان ترکیب گیاهی پایه در ماسالا اثر ملین ملایم دارد. زنجبیل نیز به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک میکند. در واقع ترکیب کافئین و زنجبیل در چای ماسالا همراه با سایر خواص چای ماسالا موجب رفع یبوست و بهبود سلامت دستگاه گوارش نیز میگردد.
۱۷. کمک به کاهش وزن: چای ماسالا به همراه شیر، به دلیل محتوای پروتئینی شیر موجب تقویت احساس سیری می شود. تحقیقات نشان می دهند ترکیبات موجود در نوع چای سیاهی که برای تهیه چای ماسالا استفاده می شود، کمک به تجزیه چربی و در نتیجه کاهش کالری جذب شده بدن را ممکن میسازد. همچنین مطالعات دیگری نشان دادند، دارچین میتواند متابولیسم بدن را افزایش دهد، کالری ها را سریعتر به انرژی تبدیل کند و با کاهش سطح قند خون، کلسترول بد و چربی، به درمان سندرم متابولیک کمک کند.
علاوه براین مطالعات حیوانی نشان می دهند، مصرف فلفل سیاه میتواند به جلوگیری از تجمع چربی در بدن کمک کند. با این وجود در بهره مندی از این خواص چای ماسالا باید، مراقب میزان قند اضافه شده به نوشیدنی بود. مقدار و نوع شیر اضافه شده به چای ماسالا نیز میتواند به میزان کالری نوشیدنی اضافه کند. یک نوشیدنی 12 اونسی(360 میلی لیتر) چای ماسالا تهیه شده با شیر(پودر شیر) بدون چربی، حدود 60 کیلو کالری دارد در حالیکه چای ماسالا خانگی ممکن است حدود 80 کیلو کالری داشته باشد.
۱۸. کمک به درمان سرماخوردگی و گرفتگی بینی: خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی به همراه سایر خواص چای ماسالا، آن را به یک درمان عالی برای سرفه و گرفتگی بینی در سرماخوردگی تبدیل کرده است. همچنین خواص ضد ویروسی چای سیاه ممکن است به درمان بیماری های رایجی همانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. همانطور که پیش تر گفته شد، چای ماسالا بیشترین میزان خواص ضد التهابی خود را از زنجبیل دریافت میکند. مطالعات نشان می دهد، زنجبیل برای کاهش التهاب در بدن بسیار مفید است.
علاوه براین زنجبیل دارای ویژگی های ضد باکتریایی است که می تواند به درمان عفونت هایی مانند گلودرد استرپتوکوکی کمک کند. میخک موجود در چای ماسالا نیز اثرات ضد درد ثابت شده ای دارد. دارچین، هل و میخک دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی هستند و در صورت سرماخوردگی، وجود تمام این ادویه های گیاهی در چای ماسالا، آن را به یک نوشیدنی ایده آل تبدیل می کند. اگر هم اکنون با سرماخوردگی دست و پنجه نرم میکنید یک فنجان چای ماسالا به همراه کلیه خواص چای ماسالا، سلول های بدن شما را گرم، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت و نهایتاً به بهبودی سریع تر شما کمک میکند.
📌فراتر از تمام خواص چای ماسالا و فواید آن برای سلامت بدن، در فرهنگ هند به اشتراک گذاشتن یک فنجان چای ادویه دار ماسالا، یک روش سنتی آرامش بخش خانه است که ارتباطات اجتماعی را نیز تقویت میکند. در واقع پذیرایی با یک فنجان چای ماسالا یک سبک کلاسیک مهمان نوازی و راهی برای پیوند با دوستان و اعضای خانواده در عصر مدرن میباشد. درست است که چای ماسالا ریشه های فرهنگی عمیقی در هند دارد اما به دلیل خواص چای ماسالا در کنار عطر و طعم منحصر به فرد، این نوشیدنی به طور رسمی در کلاس جهانی قرار گرفته است و در سطح بینالمللی شناخته شده میباشد.
زمان نوشیدن چای ماسالا
برای بهرهمندی از خواص چای ماسالا میتوان این نوشیدنی را در تمام طول روز میل کرد. با این حال، بسیاری ترجیح می دهند چای ماسالا را در صبح بنوشند تا روز خود را با انرژی بیشتری شروع کنند؛ بسیاری هم چای ماسالا را در بعد از ظهر، به عنوان یک نوشیدنی تجدید قوا کننده مینوشند. با وجود تعدد خواص چای ماسالا اما، توجه به این نکته ضروری است که چای ماسالا حاوی کافئین میباشد. بنابراین، نوشیدن چای ماسالا در اواخر عصر ممکن است در خواب افراد حساس به کافئین اختلال ایجاد نماید.
میزان مناسب نوشیدن چای ماسالا
نوشیدن روزانه چای ماسالا می تواند فواید بالقوهای برای سلامتی داشته باشد. اما برای بهرهمندی از فواید و خواص چای ماسالا مهم است که این نوشیدنی را در حد اعتدال به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل خود بنوشید. مصرف روزانه توصیه شده چای ماسالا می تواند متفاوت باشد اما، بطور کلی به جهت بهره مندی از خواص چای ماسالا مصرف متوسط ۲ تا ۳ فنجان نوشیدنی چای ماسالا در طول روز منطقی در نظر گرفته می شود.
افرادیکه باید از مصرف چای ماسالا اجتناب کنند!
مصرف در حد اعتدال هر ماده غذایی سالم فوایدی را به همراه خواهد داشت و متقابلاً مصرف بیش از اندازه آن می تواند منجر به بروز مشکلاتی گردد. نوشیدنی چای ماسالا حاوی مقداری کافئین است پس افرادی که به کافئین حساس هستند با وجود خواص چای ماسالا، باید از نوشیدن بیش از حد آن اجتناب کنند.
همچنین افرادی که از اضطراب یا استرس رنج می برند باید از مصرف چای ماسالا خودداری نمایند. زنان با عدم تعادل هورمونی و زنان باردار نیز باید مصرف چای ماسالا را محدود کنند. افرادی که از سلامت روده ضعیفی برخوردار هستند هم باید از مصرف چای ماسالا اجتناب نمایند. علاوه براین افرادی که حساسیت خاصی به مواد تشکیل دهنده چای ماسالا مانند زنجبیل، دارچین و… دارند، باید از مصرف چای ماسالا خودداری کنند.
سخن آخر
با خواندن مقاله «درباره خواص چای ماسالا» پی بردید، چای ماسالا فراتر از یک نوشیدنی معمولی می باشد. خواص چای ماسالا آن را به یک نوشیدنی مفید تبدیل کرده است که ارزش اضافه شدن به یک برنامه غذایی متعادل را دارد. فول کافه هم هنر تولید چای ماسالا را با انتخاب و ترکیب بهترین ادویه ها به کمال رسانیده تا محصولی تولید کند که علاوه بر طعم دلپذیر و عطر دلنشین تجربه سفری ارزشمند به دنیای خواص چای ماسالا را برای شما به ارمغان بیاورد.
بدون دیدگاه