کاپوچینو از کجا آمده !

کاپوچینو از کجا آمده !

کاپوچینو از کجا آمده !  

کاپوچینو یکی از محبوب ترین و مشهورترین نوشیدنی های بر پایه  اسپرسو در سراسر جهان است. در نتیجه شناخت آن بسیار حائز اهمیت است. اگر چه نیمی از شات های اسپرسو روزانه در ایتالیا دم می شوند، اما کاپوچینو این نوشیدنی کلاسیک قهوه، به دلیل اسپرسوی دلچسب و حالت مخملی فوم شیر راه خود را به قلب دوستداران قهوه در سراسر جهان، باز کرده است. 

جادوی کاپوچینو دیگر تنها متعلق به باریستاها در کافه ها نیست. بلکه، عشاق قهوه می توانند هر روز با هنر دست خود لذت طعم دلپذیر این نوشیدنی متمایز را ، در خانه تجربه کنند. با ادامه این مطلب همراه باشید تا بدانید کاپوچینو از کجا آمده و به کجا ختم می‌شود.

تعریف کاپوچینو

کاپوچینو از کجا آمده و با قلب و روح انسانها چه کرده ! کاپوچینو (Cappuccino) به عنوان یکی از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو در حجم حدود 6اونس(180میلی لیتر) از مخلوط اسپرسو، شیر(کامل و یا دو درصد چربی) بصورت بخار پز و کف شیر(شیر کف شده/فوم) با نسبت متعادل 1/3(یک سوم از هر یک از اجزا) می باشد. یک کاپوچینو سنتی ایتالیایی، به طور کلی یک شات اسپرسوی تکی(گاهی اوقات دوتایی) است که روی آن، قسمت های مساوی شیر بخار پز و شیر کف شده (به نسبت برابر 1:1:1) در بالاترین لایه قرار می گیرد. 

ایتالیا یا اتریش

کاپوچینو از کجا آمده !

ایتالیا

کاپوچینو در شمال ایتالیا، در دهه 1930 ظاهر شد. اما در اصل به سبک وینی، با استفاده از خامه فرم گرفته ساخته و با عنوان کازوپینر(Kazupiner) شناخته می شد. کاپوزینر(قهوه، خامه فرم گرفته، شکر، ادویه) هنوز هم بدون تغییر در منوی قهوه اتریشی وجود دارد.

اتریش

برخلاف تصور بسیاری، می توان منشاء نوشیدنی کاپوچینو را نه از ایتالیا بلکه در قرن هفدهم، در اتریش یافت. در اواخر قرن هفدهم، ارتش های شکست خورده عثمانی که از اتریش گریختند، هزاران کیسه قهوه را به جا گذاشتند. کیسه های قهوه به یک نجیب زاده لهستانی به نام یرژی فرانسیسک کولچیکی(Jerzy Franciszek Kulczycki) که به خاطر نقش مهمش در پیروزی بر عثمانی مشهور بود، اهدا شد.

او سپس(Zur Blauen Flasche) اولین کافه وینی را بازگشایی کرد. جایی که بعداً پدر مارکو داویانو(Father Marco D’Aviano)، یک راهب فریولیایی متعلق به فرقه کاپوچین، این شانس را داشت که طعم قهوه را بچشد.

 اما به دلیل عطر تند و طعم قوی قهوه به نوشیدنی عسل و شیر اضافه کرد. با این افزودنی ها رنگ تیره قهوه، روشن تر و شبیه به رنگ‌ ردای کلاه‌دار مخصوص راهبان کاپوچینی تغییر یافت. به همین دلیل است که امروزه همه ما این نوشیدنی را کاپوچینو (به معنای کلاه کوچک) اسم می بریم.

در خارج از ایتالیا، کاپوچینو برای اولین بار در بریتانیا رایج شد، جایی که قهوه و شیر در تمام ساعات با هم مصرف می شد. این نوشیدنی در اوایل دهه 1930 به رستوران های ایتالیایی در ایالات متحده معرفی شد. مهندس ایتالیایی آشیل گاگیا (Achille Gaggia) اولین دستگاه اسپرسوساز مدرن را در سال 1938 ثبت اختراع کرد و کاپوچینوی امروزی را با این دستگاه ساخت. 

اسپرسوسازهای اولیه گران و دست و پا گیر بودند ، اما در دوران پس از جنگ جهانی دوم دستگاه های اسپرسوساز، کم هزینه تر و در دسترس تر شدند. همانطور که در دهه 1950 ماشین های اسپرسو با چوب بخار محبوبیت یافتند، شیر بخارپز جایگزین خامه فرم گرفته و این نوشیدنی به عنوان کاپوچینو در سراسر جهان شناخته شد. اما تا دهه 1980 با ظهور کافه های زنجیره ای، مصرف این نوشیدنی بسیار رواج یافت. 

مهم ترین فاکتور در تهیه کاپوچینو، علاوه بر کیفیت اسپرسو، بافت و دمای شیر است. دمای مناسب یک کاپوچینو نباید بیشتر از 65-70 درجه سانتیگراد باشد. این دما برای به دست آوردن بافت ابریشمی شیر و شیرینی طبیعی قند موجود در شیر(لاکتوز) مناسب است.

بسیاری از طرفداران کاپوچینو، از شیر بخارپز و کف شده بیشتری برای طعم ملایم تر اسپرسو و غنی تر کاپوچینو استفاده می کنند. علاوه بر این، کاپوچینو را می توان با استفاده از خامه به جای شیر، طعم دهنده های اضافی مانند شربت و ادویه جاتی همچون دارچین، زنجبیل و همچنین پودر کاکائو سفارشی کرد.

سخن آخر در مورد کاپوچینو 

حالا که فهمیدیم کاپوچینو از کجا آمده و حتی دلیل نام گذاری آن را دانستیم ، باید بدانیم امروزه با پیشرفت دانش و تکنولوژی، نوشیدن یک فنجان کاپوچینو با عطر و طعم خوش و مطبوع در هر زمان از شبانه روز به راحتی امکان پذیر است. هر فنجان کاپوچینو فول کافه کف مورد پسند و طعم دلپذیری را در هر زمان و هر مکان، به شما پیش کش می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *